2 Läs mer >>
Idag fick jag post! Och inte vilken post som helst. Utan ett stort paket från mamma. Som innehöll detta: 
Inte liiite glad nu. TACK MAMMA. 
 
Anne sa att det finns ju massor med choklad här, men MmmmMarabou. Och jag har den nya Salta mandlar smaken, får recensera den senare! 
 
Blir perfekt att smygöppna en till permiären av Svenska Hollywood Fruar, som jag hoppas innerligt att jag kan se. Men först, laga middag och vila lite! 

Ett paket.

1 Läs mer >>
Bonsoir. 
 
Idag har det mest bara varit en vanlig måndag. Fast det var första dagen som Vic hade École des Sports och jag började därmed jobba klockan sex på eftermiddagen istället för halv fem. Så jag kunde ta en lugn promenad hem från skolan, hänga tvätt, äta lunch framför tv:n och sova en stund innan det  var dags att hämta henne. Vi hämtade Clément direkt efter för att ta honom till en eftermiddagsaktivitet i Chatou, dock fick jag köra lite klurigt (kanske inte helt propert) för att komma dit och det tog ett tag att hitta hem igen! Men nu har jag utforskat Chatou lite i alla fall. 
 
*tröttttt*
 
Tänker försöka titta på hela sverige bakar sen blir det läxor i sängen. 
 
À demain!

vingtneufneufquatorze...

1 Läs mer >>
Det visade sig att Parc de Château i St. Germain var festivalområde för dagen och det höjde mysfaktorn lite extra med gassande sol och musik i bakgrunden. Vi (jag, Hanna och Merel) picknickade lite, åt Barbe à Papa (sockervadd på franska, så coolt.) satt i gamla bilar och pratade. 
 
En pefekt slöndag som inte var för slö helt enkelt. 

L'Éstival.

1 Läs mer >>
TITTA VAD KUL. 
 
Mitt bästa köp hittills. Det är typ som att påta, fast med små gummiband, och det finns massa olika kombinationer och olika sätt att göra på. Imorse lyssnade jag på en snubbe som visade hur man kunde göra ett armband, han måste varit så less på att göra loom braclets för han lät så uttråkad. 
 
Ska snart ge mig av och bara slöa i St. Germain och är fransk med macarons på tröjan. 

Looom.

3 Läs mer >>
Idag var det planerat att vallfärda till Primark tillsammans med Lovisa och Hanna. Så, vi gjorde det. Vi tog tåget från Le Vesinet till La Défense, Mètro 1 till Maillot och sedan RER C till Les Gresillers. Vi undrade lite vart vi hade hamnat, men Lovisa hade scoutat fram resmålet och efter tjugo minuters gång var vi framme vid det enorma köpcentrumet. 
Färgglad klick ute i den Parisiska förorten. 
 
Nämen. Primark. Det stora målet på färden. Blev dock inte så mycket kläder för min del, men en massa annat krimskrams. När vi kände oss klara här blev det en efterlängtad lunch som funkade som perfekt bakislunch efter gårdagens utgång (kom precis på att jag inte har bloggat om den). 
 
Kvittot fick vara med då jag ville visa namnet, och missade att ta bort det! I pappret gömde det sig en mycket god burgare, gjord på beställning och medium rare. Osten på pommesen var pricken över i... 
 
Vi fortsatte vår shoppingrunda och jag tror att det var Lovisa som gjorde flest fynd idag, själv spanade jag lite på kläder som jag ska tänka lite på. Gick också till Claire's där jag inhandlade en liten Loom så jag kan göra armband. Hoppsan. MEN. Här kommer en bild på mitt krimskrams:
Kul att få titta på min trosor. Men, de är rena och nya och fina osv. Och en ny plånbok då min lilla hemgjorda inte riktigt funkar så bra med alla mynt som jag samlar på mig. Så är det en kimono, och gulliga strumpbyxor och hårspännen och en fin väska, då min andra håller på att ge sig och min tygväska har gått sönder... 
 
Tycker i alla fall att shoppingcentrumet var väldigt bra, och vill man ha alla butiker samlade så är det värt resan. Plus att det är kul att se andra delar av Paris! 

Qwartz.

2 Läs mer >>
Imorrn är det en månad sedan jag kom hit och en månad sedan jag åt sushi. MEN IDAG åt jag sushi med några vänner, de fem svenskarna och nederlänningen. Hahah, stackars Merel fick höra allt om dalahästar och Ikea. 
Vi åt på Planet Sushi i St. Germain en Laye. Sjukt bra sushi faktiskt! Det var Maria som ätit från stället förut (take away) och hade bra recensioner. 
 
 
 

Sushi.

2 Läs mer >>
Clément fick för sig att tända en massa ljus mitt under middagen, och trots att jag var skeptisk först så blev det ju faktiskt riktigt mysigt. Åt middag med två busfrön som sa alla möjliga fula ord till varandra, men det var ändå en lugn måltid med löskokta ägg, brödbitar, minimakaroner och någon slags köttgratäng. 
 
Fick skypa med pappa och Karin ikväll och försöker att inte bli för frustrerad över att min telefon inte vill fungera. Förbannade iPhone...... Det typiska är ju att det är min väckarklocka! 

Diné.

3 Läs mer >>
Äntligen har husets viktigaste person börjat vistas i min närhet, nämligen: Gallipette. 
 
Igår kväll upptäckte hon den varma fläkten till datorn... 
När jag kom hem imorse låg hon i min säng... Snäll katt. 
 

Bienvenu.

2 Läs mer >>
Titta. Vad gott. Kan vara de godaste chokladbollarna jag ätit. Var tvungen att ha en gif ju. 
 
 
Det var jättkul att göra dem med Clement, även om han tyckte det var en "gâteaux bizarre". Sedan pratade vi tv-spel jättelänge, och jag är så glad att jag blir bättre och bättre på att konversera! Dock misslyckades jag totalt med att fråga om någon av de två äldsta skulle ta ett bad nu. Hahahah, inte alltid lätt! 

Alltså.

2 Läs mer >>
Passade på att göra läxorna medan jag har en ledig stund. Har två stycken tills imorgon, visserligen inte så stora, men lite kluriga. Den ena var prepostitioner, (något jag har enormt svårt för) och det andra var att man skulle skriva tre fakta om sig själv. Tror jag. 
 
Har haft en väldigt lugn onsdag hittills. Var ute och sprang imorse (4,5 km), tvättade osv. Efter lunch mös jag i soffan med Vic och Clement framför Avatar (på franska), och nu är mormorn med Vic på la Clef. Så jag har "inget" att göra. Men väntar på att Clement ska komma hem så ska jag kolla om han och Alix vill göra chokladbollar...
 

J'étudie.

1 Läs mer >>
Förutom testat att parkera med varningsblinkers så har jag idag:
  • Upptäckt det ENORMA Carrefour + shoppingcentrum som ligger en kvart bort med bil
  • Gått i skolan
  • Skypat
  • Vikt kläder samtidigt som jag tittade på Sex and the City på franska. Så kul. Det första som sades när jag satte på tv:n var: Baisez-moi. Och det var typ det enda jag förstod... Men mer dubbade serier tack! 
  • Kört Clement till bokhandeln, det var här jag utövade den magiska konsten med varningsblinkersarna (första gången idag var när mormorn gjorde, lär mig av de bästa!)
  • Spelat kula med Vic medan vi väntade på att badet skulle fyllas. 
  • Ätit mat och viskat med mormor om hur bra middagen gick, och diskuterat morgondagen. 
Väntar nu på att Fredrik eventuellt får internet så jag kan skypa med min Nestor, sedan ladda inför en lång onsdag och FÖRHOPPNINGSVIS chokladbollar. 
 
Mumma. 

Decouvrir.

1 Läs mer >>
Parkerar med varningsblinkersarna på. Då kan man ju stå vartsomhelst. 
 
Pas des problems.... 


Only in Paris.

1 Läs mer >>
"Oh, she's always buzzing like neon, neon..."
 
 
Slutar för dagen nu efter ännu än spännande eftermiddag med mina kids. Ganska mysig ändå trots tjat. Det är sånt här som får mig att tänka att jag ska börja göra saker DIREKT när någon ber mig, för gud vad tråkigt det är att tjata! Men är himla glad just nu och lyssnar på John Mayer samt lite "Budapest" (kan inte låta bli, den är så fin).
 
Imorgon är andra skoldagen, en full tvåtimmarslektion! À demain!

Nu slutar jag.

1 Läs mer >>
En innan-skol-selfie i Alix rum... 

Första dagen av skolan idag! Efter att ha satt på en tvättmaskin och duschat fick jag skjuts av mormorn till La Clef där jag skulle börja 11.15. Mötte Maria vid dörren och vi gick in ensemble och mötte flera av våra aupairkompisar, skönt att slippa vara själv! 
 
Vi blev först runtvisade på skolan, det finns en massa musikrum, konsertlokaler, en teatersal, danssalar och konstsalar plus våra klassrum. Sedan fick vi lite gôuter i form av "luftskorpor", madeleinekakor och sylt. Vår lärare för A2 ropade sedan in oss och vi följde som små lamm med till klassrummet på andra våningen. Det var en enkel första lektion och vi skulle presentera vår bänkkompis för hela gruppen. Är faktiskt väldigt stolt att jag förstod nästan sjuttio procent av det som sades. 
 
Efteråt gick jag, med sällskap av Maria, till Monoprix och köpte ingredienser till chokladbollar (fick leta ett tag innan jag hittade havregryn tillsammans med hälsomaten). Köpte sedan en laxbagel på Bagelstein, följde med Maria till posten och började vandra hemmåt. Nu väntar blöt tvätt och kanske en powernap.... 
 
 
 
 

La premier jour d'éco...

3 Läs mer >>
Innan jag somnade igår kom jag att tänka på att jag faktiskt borde skriva ner alla de där platserna jag ville tillbaka till från Scavenger Hunten. Många i Bloggmaffian har en s.k. bucketlist, och nu har jag börjat knåpa på en egen. Såhär långt har jag kommit hittills (vissa saker har jag gjort förr, men det gäller det här året): 
 
  1. Gå upp på Triumfbågen
  2. Fika på Ladurée
  3. Äta falafel på Rue de Rosiers
  4. Äta/Fika på Café Les Deux Moulins
  5. Gå på cabaret, främst på Moulin Rouge
  6. Besöka Louvren
  7. Besöka Centre Pompidou
  8. Dricka vin på La Grande Arc
  9. Besöka Versailles
  10. Besöka Picassomuseet
  11. Äta brunch ute i Paris
  12. Besöka L'espace Dali i Montmartre
  13. Läsa en bok av Oscar Wilde och besöka hans grav
  14. Åka upp i Tour Montparnasse
  15. Äta sniglar
  16. Gå in i Notre Dame
  17. Gå på date med en fransos
  18. Åka upp i Eiffeltornet
  19. Åka till Ikea och äta köttbullar
  20. Gå på fransk bio
  21. Åka till Disneyland
  22. Åka till Parc Astérix
  23. Köpa en basker
  24. Äta fransk löksoppa
  25. Smaka grodlår 
  26. Äta raclette på restaurang
  27. Besöka Monte Cristo slottet
En lite cheesy Parisbild på det hela. 

Bucketlist.

1 Läs mer >>
Vaknade nio imorse och trodde att jag hade försovit mig - trodde det var måndag. Men icke. Det var söndag och jag skulle ju iväg på Scavenger Hunten som anordnades i Paris. 
 
Fick tyvärr inte med mig någon ur bloggmaffian så vid tolv åkte jag in till Jardin de Luxembourg där meet-up:en skulle vara. Vi blev indelade i sex olika grupper, fem i varje - och trots att jag kände några där så hamnade jag med ett gäng trevliga främlingar. Vi fick ett kuvert med några uppgifter, och när de var avklarade skulle vi ta oss till nästa checkpoint. Så här såg ordningen ut:
  • Jardin de Luxembourg
  • Notre Dame
  • Le Marais, Place de Vosges
  • Montmartre
  • L'arc de triomphe
  • Place de la Concorde
  • Champ de Mars, Eiffeltornet 
En av uppgifterna på andra checkpointen; bilda ett congotåg med främlingar! 
 
Besteg trappan upp till Sacre Coeur för att få det tredje kuveret med ledtrådar... Här var var först med hästlängder, så vi fick ta en liten vilopaus och blicka ut över den fantastiska utsikten. 
 
Mina grymma lagkamrater gör en "Marylin" framför Moulin Rouge. 
 
Slutdestination: fredsmonumentet framför École Militaire. Och gissa vad? 
 
VI VANN. 
 
Är så himla glad! Och vi hann vänta fyrtiofem minuter innan tvåorna kom. Men trots att vinsten bara var fem euro, så hade jag kunnat nöja mig med äran. Det var jättekul att få trekka runt i Paris, och även om vistelserna på de olika platserna var väldigt korta så har jag hittat många platser som jag vill återvända till! Bl.a. falafelgatan i Le Marais.... 
 
Vi stannade och picknickade på fredsmonumentet och där hängde jag med Merel och hennes "gäng" som bor åt samma håll som jag. Gick hem från RER:en med ett stort leende på läpparna. En lång, fartfylld och härlig dag! Ska nu sova och ladda inför veckan, imorgon börjar skolan! 

Scavenger Hunt.