1 Läs mer >>
 
Min Marre fyller tjugo barre i Parre. 
 
Firade henne med GRÄDDtårta imorse, följt av galletter och crêpes och nu snart en utgång. Tänk att hon är ute ur tonåren nu... Vi som var så små och söta bara för fem månader sedan. Okej, hon är söt fortfarande men ändå. 
 
Min frenchforever ba. 

20 barre ba.

1 Läs mer >>
 
Sitter här med min chailatte redo att kolla på Mästerkocken. 
 
Igår var det fem månader här i Paris och det känns bra - stabilt liksom. I början på det här året har jag känt mig mycket tryggare i min roll och vågat vara mer i huset. Har också ett litet barn som sover i mitt rum då och då - men med det hoppas jag hjälpa henne att hitta lite bättre sömnrytm. 
 
Veckorna går som vanligt fort och bloggen blir lidande - vardagen är ändå inte sååå händelserik! Men imorgon blir det semlor hemma hos Fatima, och det lär det ju komma bild på!!!! 

Coucou!

1 Läs mer >>
Igår hamnade vi i underjorden bland alla de 6miljoner människor som hamnat där då de användes som en förvarning av ben från kyrkogårdar runt om i Paris. Vi fick dock följa en liten del av de trettio kilometer gångar under staden. 

Häftigt var det och lite obehagligt samtidigt och alltid lite kul när man hittar svenska citat nere i dödens rike. 

Absolut värt ett besök, så länge man är där tidigt för att slippa kön som har en tendens att ringla sig runt kvarteret i Denfert-Rochereau! 

Les Catacombes.

0 Läs mer >>
Kolla! Det kan bli is här med!!!! 

Jag vet att det är minusgrader, men har liksom inte tänkt på att vattnet fryser... Hehe. På radion imorse sa dem att det var askallt, det var minus 5.... Jag är en sådan som saknar snön dock!!! 

Nu iväg till la Defense för lunchmys.

Glace.

2 Läs mer >>
Söndagen fick en lite tidigare start än lördagen och vi åkte in till 18:e arrondissemanget för att gå på Les Petites Gouttes, där jag och Lovisa brunchade i höstas. Och återigen blev jag inte besviken - bara på mig själv som kanske åt lite för snabbt.... 
 
 
Gott gott gott. 
 
Styrde sedan benen mot Canal St. Martin och gick längs med den till Place de la Republique där vi hoppade på tunnelbanan och tog oss till andra sidan floden - och Eiffeltornet. 
 
Utsikten från Trocadero. 
 
Väl på andra sidan Eiffeltornet blev det ett litet photoshoot eftersom vi båda såg så fantastiska ut i våra nya kläder - och trotsade det faktum att det faktiskt är vinter. 
 
Hittade de charmigaste. 
 
Promenerandet fortsatte ända till Chatelet och med ett snabbt stopp i La Defence för att handla middag och kramas med Lovisa så blev det en tidig myskväll framför Änglar och Demoner. En himla fin dag med en himla fin Maddis. 

Sunday funday.

1 Läs mer >>
I lördags tog vi en lååång sovmorgon pga att vi ramlade in genom dörren vid 06.30 på morgonen efter att ha dansat större delen av natten och letat tåg i Paris underjord. När vi lyckats komma ur zombiemodet samlade vi kraft och åkte in mot Jardin de Luxembourg. 
 
Det blev lite bakverk och jag åt en Galette de Roi (indivduell sådan) men blev dock besviken när det inte fanns någon liten feve i den... 
 
Vi gick sedan till St Germain de Près och kikade på rea innan vi fortsatte för middag på en lite för "braprisad" turistrestaurang. Men man kan inte äta jättegott hela tiden.... Kvällen fortsatte med filmmys och jag åt en burk vaniljsås. 

Lördagen.

1 Läs mer >>
 
Min älskade Mads är in town. Så mycket prat att gå igenom dessa fyra dagar. 

Lusen är här.

0 Läs mer >>
Idag började som alla andra vardagar, ta hand om Vic på morgonen och ta henne till skolan - dock lite extra kram vid lämning för att jag inte skulle hämta henne ikväll. Mamman är nämligen borta ikväll och ville inte att jag skulle göra en babysit så babyn fick sova borta. Det har varit jättekonstigt att inte hämtat henne från skolan eller träffat henne något nu på eftermiddagen!!! Får ju inte se henne förrän imorgon eftermiddag... 
 
Men jag vakar nu över de två stora och kul att få lite egentid med dem också! Så blir det ju nästan lite sovmorgon imorgon tillsammans med all min tvätt jag måste sortera, och en springrunda på det. 
 
Hoppas också på bättre sömn inatt - sov riktigt dåligt igår! 

Lundi.

0 Läs mer >>
Idag var det en manifestation för terrordådet som skedde i Paris i onsdags och närmare en miljon tågade Paris gator för att stödja yttrandefriheten och stå upp mot terrorismen. 
 
 
 
Jag valde dock att inte gå i tåget, men hamnade med en liten bit ändå - mycket för att jag var rädd vilket jag är ledsen över att säga men så är det. Men jag är stolt över Paris, och stolt över alla som står upp mot hatet. 
 
Humor och kärlek. Je suis Charlie. 

Je suis Charlie.

1 Läs mer >>
 
Hamnade idag i Jardin de Luxembourg med fina-Lina och lite inhopp från Hanna och Merel! Det blev picknick - såklart - och utforskande av denna (numera) favoritpark med fräscha toaletter och allt vad man kan önska sig. Det blev också en liten spontanföreställning av en dockteater (CHECK): "Le Vieux Chateau", himla mysigt bland alla skrattande och skrikande barn. Tycker fortfarnade att det är facinerande att de där små varelserna kan så mycket bättre franska än mig - jag menar hur kan de aaaaallt, språket är ju svårt?!? 
 
Hahah. Nej men går gärna på mer teater, saknar det. Vet att det finns en till dockteater vid Champs Elysées, kanske blir dit någon dag! 

Samedi.

1 Läs mer >>
 
I fredags, då ingen av oss har skola, bestämde vi oss för att hänga i THE HOOD och gå på arkeologimuseet! Det jag kan säga om det var att där fanns en massa gamla saker och utgrävda grejor och lite annat gammal sådär som efter ett tag såg likadant ut. Men det var fint ändå. 
 
Och sedan åt vi en Galette de Rois och Maria valde mig som Drottning - jättefint. 

Ett museum.

1 Läs mer >>
En France on mange quelque chose qui s'appelle la galette de roi. Man äter alltså en slags paj/kaka vid jul och nyårstid som heter som ovanstående rubrik. Och i kakan finns det en liten figur - personen som får figuren blir kung eller drottning och får sedan välja någon som blir dens kung/drottning. 
 
Idag firade vi detta i skolan och av vårt lilla fyrakvinnogäng så fick Fatima den lilla prylen! 
Bilden är tagen av Maria - för hon är duktig på att dokumentera. Nästa gång ska hon få vara med på bild. LOVAR. 
 
Det är så bra med vår skola att vi får uppleva massa kul KULTUR-grejor och äta goda kakor. 

Galette de Roi.