1 Läs mer >>
Je t'aime très fort. 

Åh, Paris...

1 Läs mer >>
Näääj. Boeuf Borginion. Blev det till middag igårkväll. 
 
Mamma fick för sig att denna rätt inte kunde misslyckas eftersom vi är i Frankrike. Och hon har ju ganska rätt i det... 
 
 
MAT. Det är nästan en matblogg dethär. Med inslag av Paris och lite aupairjobb. Samt efterrätter: 
 
 

Boeuf whatsitsname.

2 Läs mer >>
Dagens utflykt blev idag till Musée Marmottan Monet, ett konstmuseum nära Bois de Boulonge och Passy-området. Det var himla fint och bra, och det fanns en massa vackra Monet- och impressionistmålningar där samt renaissansmålningar, möbler och byster från viktiga personer. 
Dock med lite avsaknad av surrealism, men det kanske blir ett besök hos Dalí i helgen... 

Monet.

2 Läs mer >>
Efter en heldag av runtstrosande så blev vi sugna på att laga middag hemma - lika bra att passa på eftersom det bara är jag och modern i huset just nu. Så vi gled in på Monoprix för att köpa Cordon Bleu, en vardagsmatsrätt som jag ville visa. Inne i butiken hittade vi också en bok för "Mugcakes salés" och huxflux låg den och ingredienser i matkorgen. 
 
En mugcake tillagar man alltså i en mug, i en mikrovågsugn. Plus simple, mais très bon... 
 
Och till efterrätt blev det: 
Varsin halva av denna underbara skapelse! 
 
 
 

Hemmamiddag.

3 Läs mer >>
En Saint Germainlunch blev ett (för mig) återbesök på Mouleriet, men denna gång för lunch och utomhusmys i den svaga höstvärmen. 
 
 
Det blev en Moule Persillade; vinkokta musslor med vitlök och persilja samt vitlökssmör. Lökigt, med sjukt gott och förhoppningsvis motar det bort lite sjukdom.
 
Jag tror nästan det här kan vara min favoritrestaurang..... 
 

Larchere.

2 Läs mer >>
 
Igårkväll samlade jag ihop alla mina sjuka kroppsdelar och åkte in till Paris för att möta mamma som kom med tåg från London. Lillmamsen som jag inte sett på sååå längeeee. Vi åkte ut till förorten i mörker och jag visade henne den skumma gången jag går hem från tåget - hon tyckte den var lite läskig. 
 
En lite mindre läskig promenad tog vi idag; den kända vägen upp till St Germain En Laye plus lite ytterligare utforskning av slottsparken, hade ingen aning om att den VAR SÅ STOR!!! Sedan blev det lite mer sightseeing för mamma, och även lite shopping i den exklusiva Galerie St. Germain samt en lunch som ni får se....
 
....i nästa inlägg.... 
 
 

Mama's here.

2 Läs mer >>
Bara älskar dessa två bilder. Tjuvade av Maria och Lovisa...

Lyckopiller.

1 Läs mer >>


Av ägg och briocherester lyckades jag skapa lite french toast till frukost, lite lyx för min rinnande näsa och igentäppta hals. 

Skulle egentligen mött Lovisa och åka in till Paris, men idag stannar jag i sängen... Måste bli frisk tills mamma kommer! 

Pain perdu.

2 Läs mer >>
 
 Har haft kväll två med deg (igår var det tacokväll hos mig), hemma hos Lovisa med ovanstående maträtt. 
 
Imorse vaknade jag till fyra sovande tjejor som sedan masade sig in i köket och åt brunch med brioche, crêpes och baguetter. Vi bestämde att ingen skulle lämna sällskapet utan att vi skulle packa oss in i min bil och åka till Lovisa för att spendera resten av dagen där. Fem hungriga tjejor som åt glass till lunch, spelade scrabble, och som väntade ivrigt på pizzaleveransen 18.30. Sedan blev det mobil - och pirates of the caribbean-mys. 
 
Närvarande sitter jag nu i en nybäddad säng i ett tomt hus och ser fram emot en sovmorgon.......

These girls fall like...

1 Läs mer >>
Scrabble med mina girls i förberedan för pizzakväll.... Njuter av att ha en deghelg. 

Just nu.

1 Läs mer >>
 
Gråååå. 
 
I natt sov jag med halsduk pga hosta och ont i halseeeen. Känner mig ynklig. Och jag luktar äckligt. Men det blir snart ändring på det! Ska våga mig ut ur rummet bara - duscha - äta frukost - bli fab. Har mycket att se fram emot idag! 

Hola.

2 Läs mer >>
Idag fick jag äntligen lite tid för att få träffa några av mina saknade vänner!
 
Åkte in till Eiffeltornet där Lovisa, Hanna och Maria haft en liten picknick och vi satt en stund i gräset tills den svaga höstkylan blev lite för kylig och Hanna skulle börja röra på sig. Men vi hann med att köpa varsin varm dricka på Starbucks innan det var dags att säga adjö. Sedan begav sig resterade av truppen mot närmsta patissiere där jag valde en vaniljéclaire.... 
 
Jag och Maria härmade alla bröllopsparen som tog romantsika Eiffeltornsbilder...

En stund.

1 Läs mer >>
Här är det som inhandlades från Shakespeare och Co. i tisdags! 
 
 
En gammal och en ny. Oscar Wilde (så jag kan läsa och besöka hans grav) och en av Lena Dunham som skrivit och regisserat min favoritserie Girls. 
 
Får bara se till att ta tummen ur röven och läsa lite!!! Har en hel hög med böcker som väntar på mig.... 

Les books.

2 Läs mer >>
Sniglar dränkta i vitlök och persilja, kalvbräss på ostgratinerade makaroner med kantareller och Ile flottante.
 
Gårdagens middag var typ så nära perfekt man kan komma. Med prisklass "fint brasserie" så var detta ställe helt underbart med läge i en liten passage off-Saint Denis Foubourg. En poplär rätt vid borden runt omkring verkade vara skaldjurplatå men för oss kändes den Alsace-baserade maten mest lockande. 
 
Alltså maten. Åh. Bara dreglar. Och hörrni, nu har jag ätit sniglar (på riktigt med persilja och vitlök). 

Brasserie Flo.

1 Läs mer >>
När pappa kom så sa han att han hade en egen minibucketlist, och en av punkterna var att besöka Shakespeare and Company; en engelsk- och antikbokhandel - Något jag missat på min egen lista.
 
Tyvärr var inte hela bokaffären öppen, men den återöppnar på fredag! Pappa hittade inte boken han letade efter men jag hittade två stycken, en nyutgiven och en antikvitet. Och de var precis de jag letade efter. 
 
 
Ska nog ta mig tillbaka hit när hela affären är öppen och spana i alla skrymslen och vrår. 

Shakespeare and Co.

1 Läs mer >>
 
Vid halv ett-tiden kom Pappa och Karin och plingade på grinden till mitt hus och efter en liten kaffe och möte med värdfamiljen så gav vi oss av mot Le Marais och Rue de Rosiers. 
 
I det schitzofrena Parisvädret ställde vi oss under ett parasol vid L'As du Fallafel och åt något som kan vara den godaste falafeln någonsin. Pas mal. 
 
Och! Inte nog med det; jag har bockat av ännu en punkt på min bucketlist; Äta falafel på Rue de Rosiers! Bockade av en till punkt idag med, men det kommer i ett annat inlägg! HÅLL UT. 

Falafel.