1 Läs mer >>
 
 
När lillpappan var här förra veckan så gjorde vi ett besök till Centre Pompidou efter att ha ätit bästa falafeln i le Marais. Det blev Jeff Koons och modern konst till huvudet inte orkade ta in mer. Men himla mysigt och bra, plus utsikt över Paris. Ska tillbaka snart... 

Centre Pompidou.

1 Läs mer >>
i bilder.
Helt jävla underbart. Älskar min finaste Marrbert. 

En helg.

1 Läs mer >>
ÄNTLIGEN. 
Kom pappa från Stockholm, och äntligen fann jag en restaurang med ascool raclette. Så efter en lång promenad runt i Paris stod vi utanför porten till "Le Chalet de Savoyard". Och här väntade det ost. 
 
Lillfarsan försvann nästan bakom all ost, som inte var i närheten av uppäten när vi var klara! 
 
Så. Gott. 
 
Går gärna tillbaka hit i alla fall, livsmål - lyckas äta hela osten..... 

Raclette.

1 Läs mer >>

Igår hamnade vi på isen vid Hotel de Ville! Maria kände sig som Bambi i sina alldeles för breda hockeygrillor, men efter lite pepptalk lämnade hon staketet för min hand istället. 


Det blev några varv med många ontifötternapauser och för att njuta i solen som bestämde sig för att skina. 


Glada barn på isen- åka skridskor med bääe liksom. 

Och en till Bambi såklart!  

Patinoire.

1 Läs mer >>Så kom alla hjärtans dag - vilken underbar dag att spendera i kärlekens stad... Hehe. 

Det var tänkt att vi skulle åka skridskor, men spöregnet gjorde att planen ändrades och jag och Maria bestämde oss för att vara rebeller. Så vi började allt med en Sushibuffé. Det var ju typ två veckor sedan sist vilket är alldels för mycket - och nu har vi fått nog igen. 

Det bar sedan iväg hem till Lovisa för att äntligen få se hennes nya hem och hopd. Och få umgås med henne framförallt. Vi åt choklad och pratade om livet tills det blev dags för mig och Marre att ta oss hem till henne då hon skulle jobba och jag ville vara med.

Med hennes pojkar i säng blev det ännu mer choklad, popcorn och braig film. Och nu har jag sovit typ den skönaste sömnen den här veckan. 

Ikväll blir det tacos! Hepp! 

St. Valentin.

1 Läs mer >>
Obs! Detta är inte ett alla hjärtans dag inlägg, det kommer sen. 

Det här handlar om i fredags när jag gick från en av Sorbonneuniversitets södraste delar till Triumfbågen. 

Jag ville kika på universitetet, men väl utanför grinden ballade jag ur, tvärvände och gick veckans längsta promenad. 


Hittade en amfiteater mellan bostadshusen som bygdes någongång innan eller efter Jesu födelse (precist va?). 


Satt i solen utan för Pantheon en liten stund och fick fota spanska studenter. 


Korsade floden vid Point Alexandre III för att den är så fin. Quai-en nedför Musée D'Orsay är himla mysig föresten, very like. 

Sedan lyckades det bli lite Champs-Elysees med innan jag hamnade på tåget tillbaka hem för veckans sista jobbtimmar. 

Lovet firades in med Maria och Hanna hemma hos sistnämnda där vi fick vara själva, laga god wok och dansa i vardagsrummet. Sedan blev det sista tåget in till Paris, nattliga äventyr i regnet tills nattbussen tog oss hem. Himla bra avslut. 

All by my self.

1 Läs mer >>
Idag åt vi ost i skolan. Japp. 
Jag hade förväntat mig typ tre olika ostar - camenbert, beaufort och typ någon annan "typisk" fransk. Men nej, detta är vad som erbjöds: 
 
Eh.. Lite ost. Och baguette. Och vin. 
 
Här är en (av många) tallrikar som jag åt... 
 
Blev bara lite ostmätt... Det var dock några som verkligen smakade svettig strumpa - och en som smakade surströmming. Såhär kände Maria då: 
Så söt. 
 
Vi grät dock lite inombords att det var sista "lektionen" med vår kära lärare Etienne. Det har varit riktigt att vara på hans lektioner!!! Hoppas att de efter lovet blir lika bra. 
 
Annars tuffar dagarna på, en dag innan skollov nu och jag har lyxen att få vara ledig första veckan! Och pappis kommer på måndag - quelle chance! 

Degustation(??) du fr...

1 Läs mer >>
 
Utsikt från Triumfbågen igår kväll, jag är ganska så sämst på att ta mörkerbilder - men ni kan ju föreställa er hur fint det var. 

Paris by night.

1 Läs mer >>
Igår trotsade jag förkylningens symptom och gav mig ut i solen för att möta upp en person som jag velat möta ett bra tag. Jag hade fått i uppgift att planera dagen, men eftersom det inte är min starka sida så hade jag bara lite halvdana idéer. Som tur var verkade mitt sällskap inte så brydd, utan hakade på utan att tveka. 
 
Sååå. Vi gjorde en grej som jag velat göra ända sedan jag läste ut min Oscar Wilde bok; åka till Père Lachaise kyrkogården. 
 
Och efter lite letande, hjälp från en random snubbe och internetletande (trots mobilförbud) så hittade vi graven! 
 
Det är glas runt den nuförtiden för att hindra folk från att pussa på den... 
 
Vi letade sedan efter Edith Piaf, men hon hade gömt sig... Däremot lyckades vi tillslut hitta Jim Morrison! 
 
Sedan åkte vi till le Marais och gick på Picassomuséet. Måste nog återvända dock... för konstverken hamnade lite i bakgrunden! Vandrade vidare till andra sidan floden för lunch/middag vid fem-tiden och mitt sällskap insåg att tiden bara flugit iväg. Så efter maten fick vi lov att bege oss hemmåt. 
 
Väl hemma njöt jag av tanken att jag faktiskt klarat en hel dag på FRANSKA, och trots att hjärnan var helt mos så hoppas jag att det blir fler gånger! 
 
Jag hann även byta om till pyjamas innan Maria ringde och behövde lite sällis i Paris - bara på med brallorna och springa till tåget. En himla bra dag blev det i alla fall. Très contente. 

En lördag lite utöver...

1 Läs mer >>
Gissa vilka som bokade en weekend till London??? 
 
MARRBERT OCH JAAAAG. 

Nämen.

1 Läs mer >>
Efter fredagens festande har vi inte riktigt återhämtat oss... 
 
Eller jo! Fast jag blev sjuk. TYPISKT, eller? Efter en heldag i Paris i söndags med Maria där vi båda vandrade omkring i tunna strumpbyxor blev halsontet ett faktum. Men vi hade en sjukt rolig - och det blev inte riktigt som vi tänkt oss söndag. 
 
Vi skulle gå på Louvren - men eftersom det var gratis pga första söndagen i februari så konstaterade vi att det var dags för bakverk istället (andra för dagen). Det blev en Paris Brest för mig (äntligen) och en McMacaron för Maria (äntligen). 
Vips började vi vandra längs Seine och upptäckte att kaj och vatten blev ett denna regninga vinterdag. Vi kom upp från "strandpromenaden" och såg en slottliknande byggnad. Nyfikenheten tog oss till nya höjder och vips pussade vi uppstoppade djur på Naturhistoriskamuseet. 
Efter lite McDonaldshäng hamnde vi på metro 10 som ingen av oss åkt tidigare och klev av vid Duroc. Därifrån gick vi, förbi Les Invalides, Eiffeltorn, Inceptionbro och Frihetsgudinna tills vi - sjukt kissnödiga - hamnade på en himla mysig allt i allo restaurang. 
Efter lite suktande efter saker på menyn bestutade vi oss, för sjukdomens skull, att äta Chili con Carne och sedan avsluta med en himmelsk banansplit (gjord på Ben&Jerry's glass dessutom). 
 Västa baben och en banansplit (gissa vad som är vad). 
 
Det gick i alla fall inte som vi tänkt oss, men det gick bra om ni fattar.... ;)

What's up?