0 Läs mer >>
Victoire kom in i mitt rum och ville måla svenska flaggan, vi hade dock inga färgpennor....
 
 
Mycket fint!

Le drapeau Suedois.

1 Läs mer >>
Det är ganska seg start i familjen på helgerna, jag åt frukost med Victoire och Anne vid halv elva, sedan gick vi till marknaden för att handla. Det var STOR skillnad på idag och torsdags. Mycket mer folk och många fler stånd hade öppet. Jag och Victoire (yngsta tjejen) fick massa uppdrag och vi köpte bröd, ost och frukt. Hon var så duktig när hon stod och sa vad vi skulle ha, och räckte fram pengar. Jag stod bara bredvid, hade baugetter under armen och sa: Bonjour och Bonojurnée. 
 
Det kom gäster till lunch och vi åt BBQ (kyckling och fläsk) tillsammans med kokt potatis med crème fraiche som vi köpte på marknaden. Kommer inte kunna äta Arlas igen nu... Den var så sjukt god. 
 
Till efterrätt åt vi plommontarte som Clemens (mellanpojken) bakat, han bakade också en banan- och chokladpaj, som verkar jättegod.. *bAnaNFaN*. 
 
Men det har inte hänt så mycket spännande i övrigt, marknaden var nog dagens höjdpunkt - alla matbutiker kan slänga sig i väggeeeeen. 
 
 

Dimanche.

3 Läs mer >>
Jag hade ju tänkt att barnen skulle komma vid tre-fyra, men timmarna gick, och tillslut smsade Anne att de skulle komma hem vid nio. 
 
Så jag gjorde lite spännande franskatester på nätet, läste Tintin avec ma dictionnaire och sov en stund. Sedan smsade jag och frågade ifall jag skulle laga mat tills de kom hem. Det fick jag! Vilket var bra för att vid åtta trettio var jag vrålhungrig. 
 
Vid nio var jag klar med maten och blev helt plötsligt orolig att de kanske skulle komma senare, det finns så mycket skrönor om försenade fransmän... Men vips så stod det ett barn i hallen! 
 
Det var jättekul att träffa dem, väldigt energiska, speciellt den yngsta. Men hon var så söt. Vi lekte med en boll ett tag efter maten och hon tog sig tid att förklara allt tydligt för mig när jag stod och såg ut som ett får. Sedan frågade hon om jag kände till Le Seigneur des anneaux. Jag sa nej, och hon började förklara om en ful liten karaktär med stora ögon som gick på ett speciellt sätt och sa: mon precieux. Då förstod jag! Det var ju Sagan om ringen och Gollum hon pratade om! Hon gjorde en mycket bra Gollum-impression, och sedan gjorde hon en av James Bond också, zero-zero-sept. 
 
Det var lite läskigt i början, och jag förstår fortfarande inte jättemycket, samt att mina meningar är ganska korta, men det är okej att göra bort sig ju. 
 
Ser ni Paris där i bakgrunden...? ;)
 
 

Gollum.

1 Läs mer >>
Idag kommer barnen!!!! 
Vet inte vilken tid, för de skulle komma med olika tåg, men jag räknar på att det blir runt tre-fyratiden. Har slagit upp och extrakollat lite fraser, laddar med fransk radio och ska försöka minska på mitt svenskaintag. Bytte precis språk på mobilen! 
 
Ser ut såhär idag, älskar att huset är så ljust. 
 
Ska försöka fixa lite lunch nu! 

Samedi.

0 Läs mer >>
Idag åt jag yoghurt till middag. 
 
 
Nä! Skoja! Mamma du ta det lugnt, det här var min efterrätt. 
 
Åt faktiskt typ omelett fast med för lite ägg och mycket fyllning. Det är lite udda att äta yoghurt till efterrätt, men idag lockade det och det var så gott. Som pudding typ. Fast med fruktsmak. 

Yaourt.

0 Läs mer >>
Idag har jag inte gjort särskilt mycket. Jag tänkte att jag skulle åka in til Paris, men sedan försvann tiden och nu känns det lite tråkigt att åka dit själv! Och så är jag lite feg hehe. 
 
Är lämnad ensam tills imorgon eftermiddag då Anne kommer tillbaka med barnen. Det blir första träffen med dem och det ska bli jättekul, men jag är samtidigt så nervös! 
 
Gick nyss en promenad runt de stora parkerna i området och satt på en bänk och lyssnade på fransk musik. Tittade också på de enormt stora husen som finns här, kolla bara på detta: 
 
De är som små slott... 
 
Och lite park! 

Promenad.

0 Läs mer >>
Satt vid datorn på eftermiddagen och lyssnade på fransk radio, de pratar ännu snabbare än fransmän så det är bra för min hörförståelse. Sedan läste jag lite Tintin; Le crabe aux pinces d'or (krabban med guldklorna) och försökte lära mig några nya ord. 
 
Till middag blev det blodkorv som jag och Anne köpte på marknaden i förmiddags, och det var så gott. Det var typ bättre än blodpudding faktiskt. Och till det; gudomligt potatismos. Åt också en nektarin till efterrätt som vi också köpte på marknaden tillsammans med en massa annan frukt. 
 
Eftersom jag var ensam hemma när jag kom tillbaka från Saint Germain så passade jag på att ta en selfie i hallen:
 
Nu skypar jag med babe. Känns som om jag varit här längre än ett och ett halv dygn, haha! 

Middag.

0 Läs mer >>
Har precis kommit tillbaka från en långpromenad jag tog för att utforska Saint Germain En Laye där jag ska gå i skola. Det är ca. tre kilometer dit, och det ligger uppe på en kulle. Trodde det skulle vara mycket jobbigare att gå dit, men det var ingen fara! 
 
Jag letade upp skolan där jag ska gå, La Clef, och iakttog den från utsidan. Sedan gick jag runt lite, köpte en croissant och gick igenom en stor trädgård påvägen tillbaka. 
 
Ni ser det där som sticker upp bakom kullen? Det är Eiffeltornet! Och byn som ni ser är där jag bor, eller det är Le Vesinet och Le Pecq, går inte riktigt att urskilja dem. 
 
Vädret ser lite tråkigt ut, men det är varmt och fuktigt! 

På upptäcksfärd.

0 Läs mer >>
 
 
Så här ser mitt rum ut! Alla prylar som står på byrån ska dock upp till badrummet sen, som ligger en våning upp vid barnens rum. Har även hängt upp lite bilder i klädnyporna som hänger på väggen. Dalahästfilten som mormor gav mig är på plats och alla mina saker står på hyllorna, så jag känner mig hemmastad nu! 
 
Blir nog en tidig kväll, eller jag har redan sagt godnatt till Anne, så jag ska gå och borsta mina tänder, lägga beslag på en handduk och sen kanske det blir lite Cake Boss. 

Ma chambre.

0 Läs mer >>
Nu har jag varit på fransk mark sedan klockan tio. Blev hämtad av min värdmamma på flygplatsen och fick veta att barnen inte kommer förrän på lördag, så jag har två dagar som jag har tid att lära känna huset, lära mig bilen, och hur allt funkar. 

Franskan är lite knackig så vi har mest pratat engelska, jag gör mitt bästa för att förstå franskan, men det blir nog bättre snart! De pratat så snabbt! 

Har packat upp alla mina saker och lagt kläder i lådor, förstår inte riktigt att jag ska bo här i de kommande tio månaderna?!? Det är helt otroligt! Men det kommer bli så kul, och jag ser fram emot att träffa barnen! 

En bild från Arlanda imorse innan jag reste. Insåg när jag lämnat väskorna i bagage-dropen att jag glömt låsa den orangea, men den klarade sig, och det var ingen övervikt!!! Hurra! 


Je suis arrivé.

0 Läs mer >>
Nu åker jag snartsnartsnart. Ligger i sängen och ska sova, klockan ställd på übertidigt. 

Så vad gjorde jag, sista dagen? 

• gick till ungdomsmottagningen 9.30 för att fixa piller.
• packade ihop det sista i mina väskor.
• städade mitt rum och bäddade rent.
• sa hejdå igen till Julia som tittade förbi
• träffade Alexandra, och när hon kom till mig så tittade vi på youtube videos, spelade dataspel och åt mat. 
• Fredrik kom också, hjälpte mig att rensa datorn på bilder och mös med mig och Alex. 
• åt stuvade makaroner och falukorv. 
• Pappa och Karin kom förbi för att hämta mina hemnycklar, men vi blev så upptagna i att säga hejdå (jag grät) så pappa fick komma tillbaka och hämta dem!
• sa hejdå till Fredrik och Alexandra, eller okej, det är inte hejdå, för alla hejdån är egentligen "vi ses snart", men det är sorgligt ändå. Grät lite till och kramades. 
• duschade. 
• packade handbagaget och packade om lite ytterligare. 

Min nestie och min babe. Så jävla fina. 


Grinfest.

0 Läs mer >>
Imorgon när jag vaknar kommer det vara mindre än tjugofyra timmar kvar till avresa. 

Dagen har jag spenderat med att packa och titta på Cake Boss och Resan till Eldorado. På eftermiddagen åkte jag och moderskeppet iväg för att handla det sista; låga gummistövlar, strumpbyxor, ID-foton till mitt kommande resekort och vakumpåsar (något jag insåg skulle vara bra att ha när mina väskor började bli proppade). Hon körde mig sedan hem till fadern där jag åt min näst sista middag hemma: 

Surströmming. 

Så. Gott. 

Min farbror och bonusbrosa var där med vilket gjorde det till lite av en fest, men det är fortfarande jobbigt att säga hej då. Efter så många borde jag väl bli van? Grät nästan när jag gick ner i trapphuset, men får träffa pappa imorgon igen då han ska hämta mina hemnycklar, något jag inte lär behöva i Paris... 

Sovdags, lång dag och mycket att göra imorgon! (Om jag sover dåligt skyller jag allt på surströmmingen) 

Knappt ett dygn.

0 Läs mer >>
I tårtform. 
 
 
Bjöd över farmor och farmax på middag, detta var efterrätt. En mycket välkomponerad tårta av miiiigggg. Lite sne dock. Har en tendens att göra snea tårtor. 
 
Så det var ännu en avskedsfest..... Men de lär komma ner och hälsa på så är inte rädd! Fick även en bok av farmor: "Utlänning i Paris", är ju rätt passande om man säger så. 
 
Mamma har även lärt mig stryka skjortor idag då stryka kommer vara en av mina sysslor som au pair. Det var klurigt, men ändå lätt, så är inte orolig. Mest över att jag kommer smälta något!
 

Tricoloren.

1 Läs mer >>

Nu har packningen börjat. Alla skorna är på plats, och allt som får plats i skorna är också på plats, tex. Trosor, rakblad, mössor och liknande småprylar.

Mailade precis med mamman i familjen där jag ska jobba och hon skrev "A trés bientôt", vi ses väldigt snart. 

Hörrni det händer ju faktiskt på riktigt. 

Tre dagar kvar. 

Pusselpackning.

1 Läs mer >>
Eftersom jag sprungit fem kilometer idag så var jag värd en fet jävla pizza. (Okej, jag är värd den även om jag inte sprungit pga det är mat pga det är pizza) Så jag och Alex, som kom och tittade och fotade loppet, åkte och hämtade Nathalie för att köpa pizza och sedan mysa hemma hos mig. 

Jag köpte kebabpizza med pommes på. Godaste som fiiiinns. 
Eller, just då i alla fall. Var så hungrig att jag dreglade. Så vi åt och pratade och mös tills det var dags för Natta att åka hem, sedan fortsatte jag och Alex med att mysa och kolla på gamla babyfilmer på mig. 

Kollar på mitt bebisjag och undrar om jag ändrats något ens?!? Förutom att jag kan prata och blivit vuxen.

Köttbullen och makaronen. 

Imorgon är det tre dagar kvar, hur gick det så snabbt?!? Så mycket att göra, så lite tid! 


Pizzahäng.

0 Läs mer >>
Tänk att jag hann med ett lopp typ fyra dagar innan avfärd. 
 
Blev tillfrågad av Elina om jag ville ta en kompis plats i loppet då han inte kunde springa och tackade ja.
SÅ VÄRT.
 
 
Träffade en tjej påvägen dit också, (Sanna, längst till vänster) och vi höll sällskap hela vägen.
Happiest 5k on earth!!!
 

The color run.