0 Läs mer >>
I lördags eftermiddag var det tedags i la Grande Mosqué. Sött te och bakverk, blev dock bara te för min del, men vill gärna tillbaka, både för bakverk och restaurangen. Vi gick inte heller in i moskén, så får ta allt det där nästa gång! Bilder av Lina (återigen räddare för hela bloggmaffian). 
 
 
 

Besök i Moskén.

1 Läs mer >>
Fick äran att vara ledig hela helgen och i fredags kväll drog vi ut ett stort gäng på bowling i La Defense! Det blev två omgångar och jag vann faktiskt en! (Stolt :')) Himla mysigt att vara så många, och även bekanta sig med lite nya aupairer. Bilderna jag har har jag fått av fina Lina som alltid har med sig kameran; 
 
 

Fredagsnöje.

1 Läs mer >>
Efter en sen, men helt fantastisk dag igår så bestämde jag och Maria oss för att dra på en liten matprövning i Paris (gör vi något annat än äter - nej.). Jag hade nämligen sett en lista på facebook med de bästa och billigaste matställena i staden. Det är ju något som måste provas. 
 
Efter lite lappdragning hade vi en lista på fyra platser. 
  • Du Clerq - Les Rois de la Frites (detta var dock stängt till våra stora besvikelse)
  • Au P'tit Grec 
  • Hutch House of Hot Dogs
  • L'éclair de Genie (också stängt) 
Så två ställen blev det i alla fall - och det var ingen besvikelse! 
 
Enorma galetter med fetaost och aubergine från Le P'tit Grec - 5.50€
 
Och en riktigt god, köttig varmkorv med smält ost, pickles och rostad lök. 
 
Det är platser som snart kommer att få återseende i alla fall.... 
 
Vad vi mer gjorde för äventyr i helgen får ni se snart. 
 

En liten mateskapad.

1 Läs mer >>
Hallihallå.
 
Har fått klagomål från fadern att jag inte bloggat på länge, och eftersom jag inte har bloggat - vad pysslar jag med egentligen? 
 
Gör en massa kuuuuul. Men glömmer bort att dokumentera. 
 
Igår var jag på dagsutflykt i Rouen för att hälsa på min franska vän och inte bara att jag glömde kameran, jag hade inget minne kvar i mobilen. Så den enda bilden jag har från igår är en bild på en blomma vars namn på latin är: cockburnianus. 
Och Édouard sa: Jag förstår varför den heter så - den sticks när man rör den. 
 
Eh ja. Men min internationella kvinnodag var helt underbar, mitt sällskap var bäst och Rouen var mysigt - så långsamt och stilla jämfört med Paris. 
Lånade bild av den magnifika katedralen. 

Rouen.

1 Läs mer >>
I tisdags jobbade jag 11-23 och en "sorti" med barnen kändes lägligt - de dissade mina förslag om Tintins universum och origamivikning, men kom istället upp med idéen att åka till Parc Zoologique. Okejdå! 
 
Så det var bara att ta sig till RER:en som tog oss ända till Vincennes och sedan buss i tio minuter till parken. Eftersom Clément hade med sig sin kamera fick lilla Vic låna min mobil, mästerfotografen fotade inte bara ibland, utan alla djur - även om vissa inte riktigt syntes...! 
 
Obs, zoomfunktionen användes flitigt, men nedan ser ni ett litet urval. 
 

A trip to the zoo.