1 Läs mer >>
Vaknade klockan sex imorse och kunde inte somna om på något vis. Även om flyget hem går fem i sju så har resfeber och rastlöshet krupit i kroppen hela dagen - vilket resulterar i att jag sitter vid gaten redan nu. Det gör dock inte mig så mycket, tycker att det är skönt, för jag kan slappna av nu när jag är här. Veta att jag inte behöver stressa eller oroa mig för försenade tåg. 
 
Åh. Hemlängtan är så oundvikbar just nu. Och jag ursäktar mig för att det varit en tråkig blogg på sistone, men jag har inte gjort något kul värt att skriva om! Dagarna innan lovet har gått mycket bra och jag ser fram emot att komma tillbaka nästa år(!). 
 
Får se hur mycket uppdatering det blir över jul och nyår - jag är ju faktiskt inte i Paris då, vilket bloggen är till för! ;) 
 
 
Men för nu: Joyeux Noël et bonne année! 
 
Fyra månader avklarade - six to go. À bientôt mes amis. 

Noël, noël.

2 Läs mer >>
JULSKINKA. 
 
Och julegröt. 
 
Så när jag och Maria såg lappen för grötlunch i svenska kyrkan så kan ni ge er på att peppen steg. Passande nog var skolan inställd för dagen så vi tog våra virkningar (Maria sin stickning) och som två tanter åkte vi till Courcelles. Där var det tisdagsgudstjänst och efter att ha ätit kristi kropp och blod blev det lite mumsigare mat i form av äkta julgröt och den godaste julskinkan någonsin. 
 
 
"Man blir aldrig så patriotisk som när man bor utomlands" 
Det ligger något i det... ;)

Jag drömmer om...

1 Läs mer >>
 
Började dagen tout seule med att åka till Muette för att vandra ner mot Seine - köpa julklappar påvägen och hamnade vid frihetsgudinnan. Kände en stund av frihet och bara ren Parislycka innan jag fortsatte mot Eiffeltornet och tog tunnelbanan till St Germain de Près för att köpa ännu mer julklappar. 
 
Mötte sedan upp mina franska babes; Merel och Maria i Chatelet - tog en buss till Gare du Nord och tog en annan buss till Operan och mös. 
 

Regnigt vinterparis.

1 Läs mer >>
 
GRATTIS MIN ÄLSKADE LILLA MAMMA PÅ FÖDELSEDAGEN. 

Mami!

2 Läs mer >>
 
 
Dagen började med att jag "kidnappade" Lina påväg in till Paris för att möta upp Maria och äta sushi. Jag ville ha buffé, så vi hittade en ställe i Bastille där man fick beställa in så mycket man ville; efter Linas räkning var det 68 bitar sushi, 4 nems, 2 sallader och friterad kyckling. Vi rullade ut. 
 
Stället hette i alla fall Sushi Buffet - enkelt att komma ihåg, och vi återvänder gärna dit! 
 
Sedan fick vi lite beslutsångest och i kön till Centre Pompidou bestämde vi oss för att hoppa på buss 75 till 19:e där jag spanat in ett "café". Det visade sig dock vara stängt för ombyggnation, men påväg till tunnelbanan ramlade vi in på BarOurcq. Mysigare kunde det nog inte blivit - stora soffor, varmt te och möjlighet till att spela franska sällskapsspel och läsa böcker. Tror nästan att det är mitt favoritställe hittills, och bra pris var det också! 
 
Det var så mysigt att bara gosa omkring, en såndär regnig och ruskig myssöndag. 

Sushigirls.

1 Läs mer >>
 
 
Igår! Blev det på förmiddagen besök till svenska kyrkans julmarknad! Så dit gick vi och tog med oss Merel som vi försöker göra till svensk. Det blev varmkorv med rostad lök och glögg för min del och hembakad prinsesstårta för tjejerna - tog en tur till svenska affären också och köpte en flaska julmust som vi delade på picknicken. Jag säger som Marias ungar: "Le boisson de Noël, c'est le meilliure"
 
Och bara ta en liten minut åt att begrunda de vackra bilderna. 
 

Svenskt.

1 Läs mer >>
 
"Den här staden äger vi" 
 
6:e december och vi picknickar på gräsmattan utanför Eiffeltornet. Tre baguetter, avocado, färskost, skinka, yoghurt, kakor och mina tre finaste brudar. Sova lite på bordet inne på starbucks medan Maria kliar en i håret och Merel berättar historier om hur alla träffades, åka ut till St. Germain och mysa på indisk restaurang med Hanna. Nu har jag kurat ihop med i sängen med mandelchoklad och film. 
 
Att solen var framme idag gjorde ju dagen så bra som det bara går!
 

Vi kommer alltid h...

2 Läs mer >>
Varför? 
 
I katogorin: fult julpyntade hus. (sett i London)
 
Såg ännu ett fult pyntat hus utanför Vics cathechism igår - blinkade ljusdeordrar, gungande tomtar och allt i alla olika färger. Så FULT OCH JOBBIGT ATT JAG VILL SPARKA PÅ DET. Kan man bara hålla sig till en grej? Som inte blinkar? 
 
Det ser desutom ännu värre ut på dagen för då har ju ljusen ingen effekt. 
 
Förlåt om ert hus ser ut såhär. Men jag fördrar överpyntat på insidan. 
 
mvh, 
 
Stör sig på blinkande ljus. 
 

Men alltså.

1 Läs mer >>
Som absolut inte längre är ett barn, utan en tjugoåring! 
 
 
Idag säger vi GRATTIS till finaste Fatima!
Och världens godaste galette, som man dessutom får gratis när man fyller år. (we'll be back - som alltid)  

Ett födelsedagsbarn.

2 Läs mer >>
Då vi bara chillade. Åt bagels till frukost och åkte sedan till Ealing där vi hängde i centrumet och åt korv innan vi åkte hem till våra barndomsvänner där vi stannade hela eftermiddagen... 
 
 
Köpte ribena och cheese strings på tesco's. David är dock inte lika fäst som jag vid detta barnkäk jag alltid köper när jag kommer över... Men cheese strings är ju the shit!

En solig lördag.